Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Justitsminister Karen Hækkerup sætter endnu stærkere ind for at få udenlandske dømte sendt til afsoning i hjemlandet. Sagsbehandlingstiden i sager om overførsler skal være endnu kortere, så de udvisningsdømte udlændinge, der kan sendes til afsoning i hjemlandet, ikke fylder op i danske fængsler.

Folketingets partier har i dag vedtaget en ny indsamlingslov, der giver mere gennemsigtighed og mulighed for bedre kontrol af området. Det skal det nye Indsamlingsnævn stå for.

Justitsministeriet har lavet en sagsgennemgang af 585 sager om humanitært ophold. Sagsgennemgangen viser, at der er i perioden 2010 til 24. marts 2014 er fundet vejledningsfejl i 7 sager.

Det er en vanskelig opgave at hjælpe organiserede og ofte sikkerhedstruede kriminelle ud af deres kriminelle miljø, da det er en udfordring at koordinere den nødvendige indsats mellem mange myndigheder. Det viser en ny kortlægning. Justitsministeren vil have myndighederne til at tage ansvaret på sig og peger på, at nye tiltag er sat i søen.

Back to top