Ledige stillinger hos Justitsministeriet | Justitsministeriet

Ledige stillinger hos Justitsministeriet

Justitsministeriet har to årlige ansættelsesrunder for jurister med opslag i henholdsvis januar og august. Her ansættes både jurastuderende, som bliver kandidater ved førstkommende sommer- eller vintereksamen, nyuddannede og jurister med erfaring til stillinger i departementet eller de øvrige myndigheder på Justitsministeriets område. Der kan herudover være opslag efter behov. Stillinger, der slås op i januar, vil normalt have løbende opstartsdatoer i perioden februar til september, og stillinger, der slås op i august, vil normalt have løbende opstartsdatoer i perioden september til februar. Du kan derfor med fordel søge i god tid, inden du færdiggør studiet.

I rekrutteringsprocessen anvender vi et elektronisk rekrutteringssystem. Du skal derfor indsende en ansøgning via vores karriereportal nedenfor.

Ved indgivelsen af ansøgningen skal du via det elektroniske rekrutteringssystem vælge, hvilke myndigheder du ønsker ansættelse hos, ligesom det er muligt at prioritere indbyrdes mellem myndighederne. Du kan derfor blive inviteret til samtale hos flere af myndighederne i samme ansættelsesrunde.

Når Justitsministeriet har modtaget din ansøgning, vil du kort tid efter få en bekræftelse på, at vi har modtaget din ansøgning. Herefter vil Justitsministeriet samt den/de myndigheder, som du har ønsket ansættelse hos, gennemgå ansøgningerne. Derefter udvælges de ansøgere, som bliver indkaldt til samtale. Som regel vil vi afholde samtaler løbende.

Hvis du bliver indkaldt til samtale til departementet, vil du få tilsendt en samtykkeerklæring om, at vi må indhente referencer hos tidligere ansættelsessteder. Den første samtale vil vare godt en halv time, og der vil blive benyttet case til en eventuel anden samtale. Du kan ikke forberede dig til casen. Når samtalerne er afholdt, vil en evalueringsproces gå i gang, og først derefter vil du få svar på din ansøgning. Der kan derfor gå lidt tid, inden du får svar på din ansøgning.

Justitsministeriets mission

  • Justitsministeriet sikrer, at Danmark er et trygt og sikkert samfund.
  • Justitsministeriet er garant for retsstatens grundlæggende principper.

Mød de ansatte

Grundlovsvurderinger, ændringer af straffeloven, økonomistyring, ministerbetjening, pressehåndtering, orienteringer til Folketinget. I Justitsministeriets departement kan du arbejde med mange forskellige opgaver inden for retsområdet. Vi arbejder for at levere højt kvalificerede løsninger, der understøtter regeringens retspolitiske mål, og som sætter borgeren i centrum. Vi lægger vægt på, at alle igennem hele deres karriere udnytter muligheden for at udvikle sig fagligt og personligt. Mød nogle af departementets ansatte her.

5 facts om ansættelse i Justitsministeriet

Én ansættelse – mange muligheder

Vi tilbyder en udfordrende og attraktiv arbejdsplads, og vores uddannelsesforløb med skiftende arbejdsopgaver og –områder, kvalificerer dig til en bred vifte af karrieremuligheder. Er du områdeansat, vil du senere kunne rokere til andre institutioner på Justitsministeriets område.

Jura og mange andre fagligheder

Justitsministeriet har mange dygtige og engagerede jurister ansat, men hos os arbejder der bl.a. også økonomer, statskundskabere, IT-konsulenter, kommunikationsfolk, chauffører og kontorassistenter.

Mange gode kolleger

Justitsministeriets departement har cirka 250 ansatte – ser man ud over hele koncernen, er der næsten 21.000 ansatte på hele Justitsministeriets område – fordelt over hele landet.

En travl arbejdsplads

Justitsministeriet hjælper blandt andet ministeren med at behandle mere end 30 lovforslag og forbereder materiale til ca. 100 samråd om året. Det seneste år har ministeriet svaret mere end 2.000 folketingsspørgsmål, og vi behandler mere end 500 aktindsigter og svarer på hundredvis af henvendelser fra borgere og interessenter om året.

Sikkerhedsgodkendelse

Du skal typisk være sikkerhedsgodkendt for at få job hos Justitsministeriets og vores myndigheder. Sikkerhedsgodkendelsen sker i forbindelse med din ansættelse.

Hvis du vil vide mere om ansættelse hos…

Anklagemyndigheden
Anklagemyndigheden
Politiet
Politiet
Civilstyrelsen
Civilstyrelsen
Datatilsynet
Datatilsynet
Domstolene
Domstolene
Kriminalforsorgen
Kriminalforsorgen
PET
PET
SFOS Logo
Styrelsen for Forsyningssikkerhed
Back to top