Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Der har i den seneste tid været en række overfald på fængselsbetjente. Det hidtil groveste angreb fandt sted ved Nyborg Fængsel den 12. juli, hvor en fængselsbetjent blev skudt flere gange i benene, da han var på vej på arbejde, og så sent som i går blev en ansat i Vridsløselille overfaldet af tidligere indsatte.

Politiet skal kunne meddele et strakstilhold i sager om stalking, forfølgelse og chikane, så ofrene kan få hurtig beskyttelse mod den formodede gerningsmand. Det foreslår justitsministeren i et nyt lovforslag, der udspringer af udspillet ”Stop Stalking”. Lovforslaget er netop sendt i høring.

En ny praksis for forkyndelse i straffesager letter presset fra politiet og frigiver 25-30 betjente til andre politiopgaver. Forkyndelse vil som udgangspunkt ske digitalt, og den nye praksis kan sikre en kortere sagsbehandlingstid i straffesager.

Folketinget har vedtaget en lov, som gør det muligt at indføre indrejseforbud i områder i udlandet, hvor terrororganisationer er part i en væbnet konflikt. Der er ikke indført indrejseforbud endnu, og det er endnu ikke besluttet, i hvilket område forbuddet skal gælde. Det bliver først endelig besluttet i løbet af september. Læs mere om indrejseforbuddet her.

Antallet af rocker- og bandemedlemmer er det laveste i fem år. I dag er ca. 1.400 personer registreret som medlemmer, og det er knap 500 færre end for blot fire år siden, hvor antallet var på sit højeste. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor. Rapporten viser også, at selvom der rekrutteres nye medlemmer, så forlader størstedelen inden for få år rocker- og bandemiljøerne igen, og de forlader grupperne permanent.

Det bliver nu muligt at indføre indrejseforbud i områder i udlandet, hvor terrororganisationer er part i en væbnet konflikt. Samtidig bliver straffen hævet for personer, der lade sig hverve til terrorisme eller fremmer terrorisme i forbindelse med væbnede konflikter. Det vedtog et bredt flertal i Folketinget i dag, da de stemte for justitsministerens lovforslag.

Back to top