Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Exit-programmer er med til at hjælpe rockere og bandemedlemmer ud af deres tidligere miljø, og relativt få exit-deltagere vender tilbage til rocker- eller bandemiljøet efter exit-indsatsen. Det viser den seneste rapport om exit-programmer fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Politiet skal have tilført nye kræfter til at løse opgaverne, og minimumsstraffen for ulovlig besiddelse af skydevåben skal fordobles. Med den netop indgåede finanslovsaftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti bliver sikkerheden styrket og trygheden øget.

Bander, rockere, terrorister og pædofile bruger i dag smartphones og tablets ligesom alle vi andre. Det er et problem for dansk politi. Når telefonopkald og sms erstattes af kommunikation via internettet såsom iMessage på iPhone, er politiet efterladt i blinde. De nuværende logningsregler tager nemlig ikke højde for, at teknologien har ændret vores vaner. Justitsministeren arbejder på nye regler, som styrker politiets efterforskningsredskaber, men som indebærer lagring af langt færre oplysninger end den model, der blev drøftet i foråret, og samtidig sparer branchen for mange hundrede millioner kr.

Rigspolitiet anbefaler, at den nye politiskole skal etableres som et nybyggeri. Det fremgår af Rigspolitiets rapport, som justitsministeren har oversendt til Folketingets Retsudvalg. Med en ny politiskole i det vestlige Danmark får dansk politi fremover nye moderne rammer til uddannelsen af betjente. Skolen er afgørende for at fremtidssikre politiuddannelsen, siger justitsminister Søren Pind.

Justitsminister Søren Pind har i dag formelt nedsat et ekspertudvalg, som skal overveje, om der er behov for at ændre den måde, som undersøgelseskommissioner gennemføres på. Højesteretsdommer Jens Peter Christensen bliver formand for udvalget.

Pædagoger, politifolk og sygeplejersker skal kende deres rettigheder, når de ytrer sig offentligt. Derfor udgiver Justitsministeriet nu en vejledning, som skal skabe klarhed om rammerne for offentligt ansattes ytringsfrihed.

Kun hver syvende dansker blev i 2015 udsat for kriminalitet, viser den nye offerundersøgelse. Dermed fastholdes den historisk lave kriminalitet i 2015 fra 2014-undersøgelsen, og det glæder justitsminister Søren Pind.

Back to top