Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Regeringen offentliggør i dag to handlingsplaner, som skal forebygge og bekæmpe ekstremisme og sætte hårdt ind for at forhindre æresrelaterede konflikter og social kontrol. Tre ministre præsenterer en koordineret indsats til bekæmpelse af parallelsamfund, hvor der er fokus på en målrettet indsats i kriminelle miljøer, øget koordination og vidensdeling mellem myndigheder samt tidlig indsats i skoler.

Straflængde 2001-2015

Over de seneste 15 år er straflængden for vold steget med omkring 40 pct. Det viser en ny opgørelse fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Som følge af det relativt lave antal asylansøgere gennem året nedjusteres kapaciteten i politiets modtagecentre i Aabenraa og Vordingborg. Fremover skal der stå et mindre antal telte og beboelsescontainere i beredskab.

Det skal være muligt at lave forsøg med målrettet jamming af mobiltelefoner i fængsler og sikrede institutioner for udviklingshæmmede. Det foreslår regeringen på baggrund af en ny rapport fra en ekspertgruppe. Det nye tiltag er en del af regeringens samlede indsats for at dæmme op for den ulovlige brug af mobiltelefoner blandt indsatte.

Kriminalitet og alder – udviklingen i strafferetlige afgørelser 2006-2015

Der er færre unge kriminelle i dag end for få år siden, men en hård kerne af ungdomskriminelle består. Regeringen er derfor på vej med et udspil i forhold til de unge, som tegner sig for den mere alvorlige ungdomskriminalitet.

Fra den 30. september 2016 bliver det ulovligt at opholde sig i udvalgte konfliktområder i Syrien og Irak, medmindre man har fået tilladelse af politiet. Regeringen indfører nu indrejseforbud for at gøre det lettere at straffe personer, der indrejser eller opholder sig i et konfliktområde for at deltage i en væbnet konflikt.

Justitsminister Søren Pind har modtaget en betænkning fra Strafferetsplejeudvalget, der anbefaler at ændre straffeloven, så alle former for kriminelle handlinger begået bag fængselsmurene skal straffes hårdere. Regeringen vil på den baggrund fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kriminalitet begået af indsatte og varetægtsfængslede.

Efter den seneste tids sager om overfald og chikane af fængselsbetjente og politibetjente forstærker justitsminister Søren Pind nu sammen med de borgerlige partier aftalen om Respektpakke I. To nye initiativer tilføjes nu til Respektpakkens 16 initiativer, der skal styrke respekten for det fælles. Den forstærkede Respektpakke sendes i dag i høring.

7 ud af 10 ansatte i landets fængsler og arresthuse plages af passiv rygning. Justitsminister Søren Pind er derfor klar med et nyt lovforslag, der udvider rygeforbuddet i kriminalforsorgens institutioner til også at omfatte indsattes celler og besøgsrum.

Back to top