Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Rockere og bandemedlemmer, som vender ryggen til deres grupper, gør det hovedsageligt af hensyn til deres familie, og fordi de ønsker at komme ud af kriminalitet. De personer, som er med i exit-programmer, er motiverede og virker parate til at ændre deres liv og lægge banden bag sig. Det viser en ny undersøgelse fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Kriminalforsorgen har efter terrorangrebet i februar 2015 udarbejdet en redegørelse om praksis for prøveløsladelse. Redegørelsen peger på, at der er behov for at indskærpe kriterierne for prøveløsladelse for at sikre, at der gives afslag, når der er risiko for ny kriminalitet.

Ny redegørelse fra Rigsadvokaten viser, at antallet af isolationsfængslinger i 2014 var det laveste i mere end 13 år. Brugen af isolationsfængsling er faldet markant, siden den daværende VK-regering i 2006 tog initiativ til en stramning af reglerne på området.

Statsløsekommissionen konkluderer, at der i perioden fra 1991 til 2010 er meddelt afslag på ansøgninger om indfødsret til statsløse personer, som klart er i strid med Danmarks folkeretlige forpligtelser.

Back to top