Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Regeringen præsenterer i dag kl. 12:00 udspillet ’En ungdom uden kriminalitet – Tydelig konsekvens, flere i uddannelse og arbejde’. Det sker på et fælles pressemøde i Justitsministeriet, hvor justitsministeren og socialministeren fremlægger udspillet.

For ottende år i træk falder kriminaliteten blandt danske børn og unge. Det glæder justitsminister Mette Frederiksen, der vil skubbe på udviklingen for at fortsætte den nedadgående kurve.

Justitsminister Mette Frederiksen har i dag modtaget Konkursrådets betænkning med forslag til bl.a forenkling af konkursreglerne og styrkelse af ansattes mulighed for at få udbetalt løn- og pensionsrestancer, når virksomheder er ved at gå konkurs. Betænkningen er netop sendt i bred høring.

Udvalget om offentligt ansattes ytringsfrihed og whistleblowerordninger, der har haft højesteretsdommer Jens Peter Christensen som formand, har haft til opgave at vurdere, om der er behov for lovgivning om offentligt ansattes ytringsfrihed, en styrket informations- og rådgivningsindsats eller andre administrative tiltag for at understøtte offentligt ansattes ytringsfrihed. Udvalget har også set på, om der er behov for øget ansættelsesretlig beskyttelse af offentligt ansatte, der anvender deres ytringsfrihed.

Regeringen har modtaget betænkningen fra det udvalg, der har haft til opgave at se på reglerne om den økonomiske støtte til de politiske partier. Partistøtteudvalget har bl.a. set på, hvordan der vil kunne skabes øget gennemsigtighed om partistøtten, og på modeller for partistøtte, hvor partier i større eller mindre omfang skal vælge mellem offentlig eller privat støtte. Regeringen ønsker nye partistøtteregler og vil inden længe indlede politiske drøftelser med de øvrige partier i Folketinget.

Justitsministeren indkalder til pressemøde i dag kl. 18:00. Det sker, efter at kriminalforsorgen, Rigsadvokaten, Domstolsstyrelsen og Københavns Kommune har afleveret deres redegørelser af forløbet frem til terrorangrebet i København.

Regeringen (Socialdemokraterne og Det Radikale Venstre), Venstre, Socialistisk Folkeparti og Det
Konservative Folkeparti har indgået en aftale om at omdanne det danske retsforbehold til en tilvalgsordning.

Flagning den 17., 18. og 19. marts i anledning af Deres Majestæter Kong Willem-Alexander og Dronning Máxima af Nederlandenes statsbesøg i Danmark.

Back to top