Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Justitsminister Nick Hækkerup har i dag sendt det lovforslag, som er regeringens forslag til revision af de danske logningsregler, i høring. På grund af en EU-dom skal Danmark ændre sine regler for logning. Regeringen vil med sit lovforslag gå så langt som muligt inden for rammerne af EU-retten for at give politiet de bedste muligheder for effektivt at bekæmpe grov kriminalitet som drab, seksualforbrydelser og bandekriminalitet.

Livstidsdømte og visse forvaringsdømte skal ikke have mulighed for at bruge tiden i fængslerne på at date eller lave reklame for deres forbrydelser på eksempelvis sociale medier. Det mener justitsminister Nick Hækkerup, der vil sætte ind med 6 nye initiativer, der skal indskrænke de livstidsdømtes og visse forvaringsdømtes mulighed for at komme i kontakt med omverdenen.

Justitsminister Nick Hækkerup har sendt et nyt lovforslag i høring, der skal give flere værktøjer til bl.a. fængselsbetjentene, så fangeflugter i højere grad kan undgås. Det gælder blandt andet øget brug af håndjern og øgede muligheder for at anvende brev- og besøgskontrol over for varetægtsfængslede, der er undvigelsestruede og øget besøgskontrol over for rocker- og bandemedlemmer.

En tværministeriel arbejdsgruppe skal senest i 2022 komme med anbefalinger til det retspsykiatriske område for bl.a. at se på myndighedernes samarbejde på området. Det fremgår af en redegørelse til Statsrevisorerne, som justitsminister Nick Hækkerup i dag har oversendt til Folketinget.

Med en række nye tiltag vil regeringen dæmme op for svindel med pas. En begrænsning af, hvor mange pas borgere kan få udstedt, inddragelse af pas fra passvindlere og personligt fremmøde ved afhentning af pas. Det er nogle af de initiativer, som skal styrke passikkerheden i Danmark.

Lang sagsbehandlingstid ved domstolene skal i mindre grad kunne udløse strafnedsættelse. Det er formålet med et lovforslag, justitsministeren har sendt i høring. Lovforslaget gennemfører dele af den flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden, der blev indgået i december 2020.

Regeringen er enige med Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Alternativet om i alt 14 initiativer i et nyt udspil, der skal sætte ind over for stalking. Blandt initiativerne er en selvstændig bestemmelse om stalking i straffeloven.

Justitsminister Nick Hækkerup præsenterer mandag d. 23/8 kl. 09.00 et nyt udspil med en række initiativer, der skal bekæmpe stalking sammen med Dansk Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige og Alternativet. Udspillet er blevet til i samarbejde med blandt andre Dansk Stalking Center, og derfor afholdes doorstep hos Dansk Stalking Center i København.

Back to top