Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Der er konstateret stigende smitte i Flensborg, og de lokale myndigheder har besluttet at indføre vidtgående restriktioner. På den baggrund har regeringen nu besluttet at skærpe grænseindsatsen ved den dansk-tyske grænse, hvor politiet bl.a. vil lukke en række grænseovergange og overgå til en væsentligt intensiveret grænsekontrol. Den intensiverede indsats gælder midlertidigt med henblik på at …

Justitsministeriet, Sundhedsministeriet, Børne- og Undervisningsministeriet, KL og Danske Regioner inviterer til doorstep d. 17. februar 2021 kl. 10.30 om en forventet styrket fremtidige testindsats.

The authorities find that there is increasing risk that the B.1.351 coronavirus variant will spread in the border regions. In consequence, the Government has now introduced stricter rules on entry, including testing and self-isolation requirements, for persons arriving in Denmark from the border regions.

The Government has continuously tightened the restrictions on entry due to the …

Det er myndighedernes vurdering, at risikoen for spredning af virusvarianten B 1.351 er øget i grænselandet. Derfor skærper regeringen nu indrejserestriktionerne og test- og isolationskravet for indrejsende i Danmark fra grænselandet som følge af den aktuelle situation.

Regeringen har løbende indført skærpede indrejserestriktionerne på baggrund af udbredelsen af nye mutationer af COVID-19. Indsatsgruppen, herunder sundhedsmyndighederne, har nu …

Justitsminister Nick Hækkerup præsenterer i dag en række nye initiativer, der skal medvirke til at nedbringe sagsbehandlingstiden i straffesager og sikre respekten for retsvæsenet. Initiativerne har særligt fokus på, at det skal have større konsekvenser, hvis tiltalte udebliver fra et retsmøde i en straffesag uden lovlig grund.

Danmark indfører nu krav om test og efterfølgende isolation i 10 dage ved indrejse i Danmark for at begrænse introduktion og spredning af mere smitsomme virusvarianter. De nye regler gælder fra søndag den 7. februar 2021.

Den Uafhængige Kontrol- og Styregruppe i teledatasagen har efter gennemgangen af ca. 5.000 straffesager meddelt justitsministeren, at der ikke som følge af fejl i indhentet teledata har vist sig at være grundlag for at søge straffesager genoptaget. Justitsministeren har på den baggrund besluttet at indstille gennemgangen af straffesager.

Justitsminister Nick Hækkerup nedsatte den 2. juli …

 EU vedtog i 2019 to direktiver, som skal ensrette og modernisere reglerne om forbrugerbeskyttelse i EU. Nu har det udvalg, som skal anbefale, hvordan reglerne bedst gennemføres i Danmark, afgivet sin første delbetænkning samt udkast til det lovforslag, som skal føre de forbrugerretlige regler ind i den digitale tidsalder, så de samme regler i store …

Back to top