Pressemeddelelser | Justitsministeriet

En ny handlingsplan mod fangeflugter, som justitsminister Nick Hækkerup og sundhedsminister Magnus Heunicke nu har modtaget, viser en sikkerhedsrisiko for fangeflugter, når de indsatte af forskellige årsager opholder sig uden for kriminalforsorgens institutioner. Handlingsplanen ser derfor bl.a. på udfordringer med transport af fanger og deres ophold på bl.a. retspsykiatriske afdelinger.

Justitsminister Nick Hækkerup fremlægger nu en lovskitse for den kommende revision af logningsreglerne, der lægger op til videst mulig brug af logning inden for rammerne af EU-retten. De nye regler skal bl.a. sikre, at PET og politiet fortsat kan anvende loggede teleoplysninger til efterforskning af terror, bandekriminalitet og anden grov kriminalitet.

Regeringen vil i åbningsugen i næste folketingssamling fremlægge et lovforslag …

En massiv indsats for at få flere, faste teststeder har nu udmøntet sig i et fintmasket net med over 400 faste teststeder udover hele landet. Alle landets kommuner har nu mindst et teststed. Teststederne kan findes på coronasmitte.dk, der løbende opdateres med nye teststeder.

Justitsminister Nick Hækkerup vil etablere et uafhængigt tilsyn med politiets og anklagemyndighedens behandling af tekniske beviser. Bevismiddeltilsynet skal foretage tematiske tilsyn med behandlingen af udvalgte bevismidler samt føre tilsyn med politiets og anklagemyndighedens afdækning af og opfølgning på konstaterede og mulige fejl ved behandlingen af tekniske beviser.

Som en del af justitsministerens opfølgning på den …

EU vedtog i 2019 et direktiv, der skal sikre en særlig beskyttelse af whistleblowere, og som stiller krav om, at der skal etableres whistleblowerordninger på en lang række arbejdspladser. Direktivet skal gennemføres i Danmark, og et lovforslag er nu sendt i offentlig høring.

Whistleblowere kan bidrage til at afdække alvorlige lovovertrædelser og andre alvorlige forhold. Derfor …

Et flertal af Folketingets partier bestående af regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er nået til en fælles forståelse om de næste skridt for en gradvis og ansvarlig genåbning af Danmark. Samtidig igangsættes en bredere proces med inddragelse af alle Folketingets partier for at udarbejde en strategi for den videre genåbning af samfundet både på …

Justitsministeriet, Sundhedsministeriet og Børne- og Undervisningsministeriet inviterer til doorstep i dag kl. 11.00 om, at regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten er blevet enige om en genåbning af samfundet.

Folketinget har netop vedtaget regeringens lovforslag, der indeholder en række strafskærpelser for de groveste tilfælde af vanvidskørsel. Fremover vil straffen for uagtsomt manddrab i forbindelse med vanvidskørsel forhøjes med 150 pct., og med 100 pct. for uagtsom betydelig legemsbeskadigelse i forbindelse med vanvidskørsel.

Den 11. december 2020 præsenterede regeringen sammen med en række af Folketingets partier …

Back to top