Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Politiet skærpede i sidste uge midlertidigt indsatsen ved de indre danske grænser som følge af udviklingen i det aktuelle trusselsbillede. På anbefaling fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) har politiet besluttet at opretholde den skærpede indsats foreløbigt til og med torsdag den 17. august 2023.

Det skal være slut med at afsone en voldtægtsdom med fodlænke. Sådan lyder det i et nyt lovforslag, som justitsminister Peter Hummelgaard har sendt i høring. Der er set eksempler på, at voldtægtsdømte afsoner hele deres dom for voldtægt eller dele heraf med fodlænke i egen bolig. Regeringen vil med et nyt lovforslag afskære voldtægtsdømte fra denne mulighed, så afsoningsformen for voldtægtsdømte i højere grad afspejler forbrydelsens alvor.

Justitsminister Peter Hummelgaard nedsætter pr. 1. oktober 2023 Undersøgelseskommissionen til undersøgelse af beslutningen om hjemsendelse af ledende medarbejdere i Forsvarets Efterretningstjeneste (Undersøgelseskommissionen om hjemsendelser i FE). Tre landsdommere er udpeget til undersøgelseskommissionen. Kommissionen er blevet bedt om så vidt muligt at afslutte sit arbejde et år efter nedsættelsen.

Back to top