Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Regeringen og Folketingets partier har i dag indgået en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi for 2024-2027. I den forbindelse har der været afholdt møder mellem justitsminister Peter Hummelgaard, landsstýrismaður í lógarmálum Bjarni Kárason Petersen, medlem af Folketinget Sjúrður Skaale og medlem af Folketinget Anna Falkenberg om understøttelse af Retten på Færøerne. Med aftalen igangsættes en flerårig indsats for at håndtere Retten på Færøernes udfordringer.

Regeringen og alle Folketingets partier har i dag indgået en ny flerårsaftale for domstolenes økonomi for 2024-2027. Med aftalen får domstolenes økonomi et historisk løft, der bl.a. skal vende udviklingen i domstolene med stigende sagsbehandlingstider, mangel på retssale og behov for styrket it-understøttelse. Som en del af aftalen implementeres en række anbefalinger fra Rørdam-udvalget og Retsplejerådet.

Regeringen har indgået en ny flerårsaftale for domstolene, der bl.a. skal nedbringe sagsbehandlingstiderne. Justitsminister Peter Hummelgaard afholder i den forbindelse doorstep i dag onsdag den 22. november kl. 15.00 sammen med partierne bag flerårsaftalen.

Justitsminister Peter Hummelgaard fremsatte den 14. november 2023 et lovforslag, som skal give politiet mulighed for at udpege målrettede skærpede strafzoner, hvor der skal være dobbeltstraf for handel med og besiddelse af ulovlige stoffer og for at overtræde såkaldte zoneforbud. Lovforslaget fremsættes i kølvandet på en række voldelige overfald på Christiania den seneste måned, og skal behandles i Folketinget i dag.

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Danmarksdemokraterne, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Nye Borgerlige er enige om en ny bandepakke med i alt 44 nye initiativer, der skal sætte bredt ind mod bandernes uvæsen og sikre betydelige og mærkbare konsekvenser for bandernes brutale vold og samfundsundergravende aktiviteter. Som led heri er aftalepartierne enige om at nedsætte en kriminalitetsforebyggelseskommission, der skal komme med forslag til at styrke det kriminalitetsforebyggende arbejde på tværs af myndigheder.

Regeringen har indgået en aftale om en ny bandepakke. Justitsminister Peter Hummelgaard afholder i den forbindelse et doorstep sammen med aftalepartierne

Efter en offentlig høringsperiode fremsætter regeringen i dag lovforslag om forbud mod utilbørlig behandling af skrifter med væsentlig religiøs betydning for et anerkendt trossamfund. Der er på baggrund af bl.a. de indkomne høringssvar og de synspunkter, der er blevet rejst i den offentlige debat, foretaget en række justeringer af lovforslaget. Med lovforslaget kriminaliseres utilbørlig behandling af skrifter med væsentlig religiøs betydning for et anerkendt trossamfund. Lovforslaget har til formål at sætte ind over for de systematiske forhånelser, som bl.a. har været med til at skærpe terrortruslen mod Danmark.

Forligskredsen bag flerårsaftalen for politi og anklagemyndighed er enige om en markant forenkling af målstyringen af straffesagsbehandlingen i 2024. Justitsministeren forventer, at den nye model vil give bedre muligheder for lokale prioriteringer, sikre en skærpet prioritering af de mest alvorlige straffesager og – på sigt – en mere rimelig sagsbehandlingstid til gavn for den enkelte borger.

Back to top