Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Justitsminister Nick Hækkerup (S), Rosa Lund (EL), Karina Lorentzen (SF) og Kristian Hegaard (RV) inviterer til doorstep i Justitsministeriets gård tirsdag den 1. september kl. ca. 15.45.

Kriminalforsorgen får et løft i regeringens forslag til finansloven for 2021. Ca. 95 mio. kroner skal sikre, at den nuværende drift kan fastholdes samtidig med, at etablering af op imod 250 nye pladser i årene frem igangsættes. Det skal på sigt bidrage til at afhjælpe den nuværende situation med meget højt belæg i fængslerne.

20 nye nærpolitienheder og 300 flere betjente til den borgernære politiindsats i politikredsene. En ny national efterforskningsenhed i jagten på samfundsundergravende kriminalitet og reform af Rigspolitiet. Mindre sagsbunker og kortere sagsbehandlingstid. Det er nogle af nøgleinitiativerne fra justitsminister Nick Hækkerup, der i dag har præsenteret regeringens udspil til en ny flerårsaftale for politiet og anklagemyndigheden.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti (SF), Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Nye Borgerlige, Liberal Alliance og Alternativet er enige om en aftale med en række initiativer, der skal holde COVID-19-smitten på et lavt niveau.

Den seneste rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor om ”Udvikling i børne- og ungdomskriminalitet 2006-2019” viser, at der i perioden 2018-2019 er sket et fald i antallet af kriminelle forhold blandt 10-17-årige. Rapporten viser dog også, at der er sket en stigning i antallet af børn og unge, der har begået kriminalitet, hvor stigningen for alene de 10-14-årige er på 20 pct.

Domstolene er generelt udfordret af stigende sagsbunker og sagsbehandlingstider. Derfor har regeringen nu afsat 7 mio. kr. i 2020 til initiativer, der skal lette presset på domstolene. Blandt andet skal der konstitueres nye dommere til byretterne og landsretterne.

Back to top