Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Sikkerheden i Herstedvester Fængsel har ikke været på et tilfredsstillende niveau, og der er et tydeligt behov for akutte sikkerhedstiltag i det lukkede fængsel. Det konkluderer justitsminister Nick Hækkerup på baggrund af en redegørelse fra kriminalforsorgen om fangeflugten fra Herstedvester i oktober måned.

Justitsministeren, udlændinge- og integrationsministeren, skatteministeren og boligministeren inviterer til pressemøde på Politigården i København torsdag den 8. oktober kl. 8.00.

Regeringen vil nedsætte en særlig undersøgelseskommission, der skal foretage en uafhængig og uvildig undersøgelse af visse forhold i Forsvarets Efterretningstjeneste. Kommissionsundersøgelsen er et af flere led i opfølgningen på Tilsynet med Efterretningstjenesternes særlige undersøgelse af Forsvarets Efterretningstjeneste.

Fra 2018 til 2019 er der sket en næsten fordobling af fældende afgørelser, hvor peberspray har været en del af sagen. Samtidigt er der kun en enkelt sag fra politikredsene, hvor peberspray har været anvendt mod gerningspersoner ved et røveri, og i nul tilfælde er peberspray anvendt til selvforsvar mod hjemmerøveri i eget hjem. På den baggrund har justitsministeren besluttet, at pebersprays fremover kun skal være tilladt for særligt udsatte med en tilladelse fra politiet.

VIVE har i dag offentliggjort de endelige resultater af deres kortlægning og evaluering af PTSD blandt politi- og fængselsbetjente. Overordnet set viser resultaterne, at politi- og fængselsbetjentes arbejde er blevet mere krævende og psykisk belastende. Justitsministeren tager derfor en række initiativer i politiet og kriminalforsorgen for at styrke myndighedernes håndtering og forebyggelse af PTSD hos medarbejderne.

Justitsminister Nick Hækkerup lancerer i dag tre nye initiativer, der skal sætte ind over for affyring af fyrværkeri mod personer og anden tilsvarende farlig og utryghedsskabende adfærd. Initiativerne præsenteres blandt andet på baggrund af flere episoder fra jul og nytår 2019, hvor der blev skudt med fyrværkeri mod politi, brandfolk og almindelige borgere.

Ikke-erhvervsdrivende fonde skal ifølge loven investere en stor del af deres midler i obligationer. Men de senere års lave renteniveau gør, at fondene har svært ved at skabe afkast, som kan uddeles til fondens formål. Nu vil Justitsminister Nick Hækkerup give fondene mere fleksibilitet i forhold til, hvordan de kan investere deres midler.

Back to top