Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Der burde have været en bedre dialog om sikkerheden mellem politi og sygehus i sagen om en surrogatfængslet bandeleder, der i november flygtede fra sygehuset i Slagelse. Og sygehuset burde have udnyttet muligheden for at afskære besøg såvel som kontrolleret besøgende. Det konkluderer justitsminister Nick Hækkerup og sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke på baggrund af en redegørelse om fangeflugten.

Adgangen til stofmisbrugsbehandling er en vigtig del af indsatsen for at få indsatte i kriminalforsorgens institutioner på ret køl. Justitsminister Nick Hækkerup vil derfor udvide det nuværende tilbud om social misbrugsbehandling for indsatte i arresthusene.

Justitsministeriets Forskningskontor har udgivet en ny rapport om drab i Danmark, der for første gang indeholder en detaljeret kortlægning af typer af drab og gerningsmænd. Blandt andet viser resultaterne, at 24 pct. af drabsmændene i den undersøgte periode blev betegnet som psykisk syge eller utilregnelige i gerningsøjeblikket.

Justitsminister Nick Hækkerup varsler en reform af indsatsen mod økonomisk kriminalitet efter, at Statsrevisorerne i dag har offentliggjort en kritisk beretning fra Rigsrevisionen om statens indsats mod hvidvask og finansiering af terrorisme. Der er behov for en reform af indsatsen mod økonomisk kriminalitet, så myndighederne i langt højere grad er gearet til at bekæmpe f.eks. hvidvask og terrorfinansiering.

Justitsminister Nick Hækkerup har i dag formelt nedsat undersøgelseskommissionen i sagen om instruksen om adskillelse ved indkvartering i asylsystemet (Instrukskommissionen).

Regeringen vil skærpe kursen over for fremmedkrigere og terrorister med markante skærpelser af straffelovens terrorbestemmelser. Samtidig indføres en ny mulighed for at give terrordømte personer et opholdsforbud og et kontaktforbud. Regeringen foreslår herudover en ændring af forældreansvarsloven, så det gøres klart, at fremmedkrigere og terrordømte i udgangspunktet ikke er egnede til at have kontakt med deres børn. Initiativerne kommer i forlængelse af en stribe af allerede lancerede initiativer mod fremmedkrigere.

Back to top