Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Med justitsminister Søren Pape Poulsen for bordenden har Danmark forhandlet en stor aftale på plads om nye reformer af det europæiske menneskerettighedssystem.

Tre politikredse har i en forsøgsperiode styrket samarbejdet med SKAT for at inddrage bøder hos personer, der nægter at betale deres gæld til det offentlige. Det har resulteret i knap 1 mio. kr. på et halvt år. Ordningen er et af Bandepakkens initiativer, og aftalepartierne har i dag besluttet at udbrede samarbejdet mellem politiet og SKAT til resten af landet.

Mens København Politi er ved at efterforske en sag om opløsning af bandegrupperingen LTF, har justitsminister Søren Pape Poulsen nu sendt et lovforslag i høring, der skal styrke håndhævelsen af et foreningsforbud. Forslaget indeholder en lang række ændringer, som skal give politiet et klart grundlag for effektivt at kunne sætte ind mod foreninger, der er forbudte eller opløste.

Siden sidste sommer har det været forbudt at indbetale kontante beløb til de indsatte i lukkede fængsler og Københavns Fængsler. Kriminalforsorgen har vurderet, at forbuddet kan udvides. Til april bliver forbuddet derfor udvidet til alle arresthuse og åbne fængsler.

Forsvaret hjælper i højere grad end tidligere politiet med terrorberedskab, bevogtning og grænsekontrol. Derfor fremsætter justitsminister Søren Pape Poulsen i dag et lovforslag, der skaber et samlet regelsæt for forsvarets bistand til politiet. Forsvarets ansatte skal – som hidtil – arbejde under politiets ledelse og følge politiets regler. Som noget nyt vil Den Uafhængige Politiklagemyndighed fremover skulle behandle klager over personale fra forsvaret, når det bistår politiet.

Et flertal i Folketinget har i dag vedtaget justitsminister Søren Pape Poulsens lovforslag, som giver højere straf for at true vidner. Strafskærpelsen er endnu et af en række initiativer særligt rettet mod bandemiljøet.

Back to top