Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Indsatte i landets fængsler skal fremover spare op, bl.a. for at udvisningsdømte kriminelle selv kan betale transporten hjem. Det er et af elementerne i et nyt lovforslag, som justitsministeren sender i høring i dag.

Personer, som er særligt udsatte, skal kunne få tilladelse fra politiet til at gå med peberspray på offentlige steder. Derfor vil justitsminister Søren Pape Poulsen ændre reglerne som en håndsrækning til ofrene. Samtidig bliver det lovligt at have peberspray i eget hjem uden at skulle søge om tilladelse. 

Erhvervsdrivende skal fremover have bedre mulighed for at advare hinanden om røvere og tyveknægte. Derfor vil justitsminister Søren Pape Poulsen nu ændre loven, så det bliver muligt for butikkerne at dele overvågningsbilleder med hinanden i et internt it-system.

Der går for lang tid, fra en person anmelder en forbrydelse, til gerningsmanden begynder at afsone sin straf. Justitsminister Søren Pape Poulsen varsler derfor en række initiativer for at få nedbragt sagsbehandlingstiden i straffesager. Blandt andet skal forsvarsadvokaters alt for travle kalendere ikke unødigt forsinke sager, og sigtede, der ikke møder op i retten, skal selv betale omkostningerne ved, at retsmødet udsættes.

Back to top