Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Der er generelt en stor gennemstrømning af medlemmer i de danske rocker – og bandemiljøer, viser ny rapport. Samtidig er det et mindretal af medlemmerne, der i længere perioder er en del af miljøerne. Dermed fortsætter tendensen fra tidligere undersøgelser på området.

Dansk politi er under hårdt pres med bl.a. håndteringen af den aktuelle bandekonflikt samt grænse – og bevogtningsindsatsen. Regeringen har derfor besluttet, at forsvaret og hjemmeværnet skal aflaste politiet med mandskab i forbindelse med grænsekontrol og bevogtningsopgaver og dermed frigøre betjente, der kan komme tilbage i kredsene. Løsningen tager udgangspunkt i et fælles arbejde mellem rigspolitichefen og forsvarschefen og vil samlet set frigøre 128 politiårsværk.

Borgerne får nu bedre mulighed for selv at bestemme over deres fremtidige personlige og økonomiske forhold. Det sker, når en ny ordning om fremtidsfuldmagter træder i kraft den 1. september 2017.

Rigspolitiet har i samarbejde med Politiforbundet besluttet at forlænge den praktiske tjeneste for en gruppe politistuderende. Det betyder, at politikredsene nu får en ekstra kapacitet på 70 betjente frem til november og op til 200 betjente fra december frem til udgangen af februar.

Back to top