Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Én procent af en ungdomsårgang begår 44 % af årgangens kriminalitet og kan betegnes som en hård kerne af unge kriminelle. Med to omfattende forskningsrapporter har Justitsministeriets Forskningskontor undersøgt den hårde kernes kriminalitet og sociale baggrund.

For at øge sikkerheden for fængselsbetjente starter kriminalforsorgen nu et pilotprojekt i Vestre Fængsel og Køge Arrest, hvor fængselsbetjente skal bære små kameraer på uniformen. Kameraerne skal bruges til at optage video, hvis der opstår episoder med fysiske eller verbale overfald fra de indsatte mod personalet.

Mænd og kvinder, der etablerer eller opholder sig i utrygge lejre i det offentlige rum, skal fremover kunne få forbud mod at opholde sig i kommunen. Det foreslår justitsminister Søren Pape Poulsen, som nu har sendt et nyt lovforslag i høring, der giver mulighed for, at politiet allerede ved første overtrædelse af lejr-forbuddet kan give et zoneforbud, der omfatter hele kommunen.

Unge mennesker, der er sigtet for grov personfarlig kriminalitet som f.eks. grov vold eller overfald, skal ikke kunne varetægtsfængsles i deres eget hjem, mens de venter på dom. Med et nyt lovforslag vil justitsminister Søren Pape Poulsen derfor ændre reglerne, så der lukkes ned for den mulighed.

Selvbebrejdelse og usikkerhed er blandt de hyppigste årsager til, at ofre ikke anmelder seksuelle overgreb. De fleste af de ofre, som anmelder overgrebet til politiet, er samlet set tilfredse med politiets håndtering, men der er fortsat aspekter ved anmeldelsessituationen, hvor politiet bør styrke arbejdet. Det viser to nye rapporter fra Justitsministeriets Forskningskontor, som begge indgår blandt initiativerne i udspillene Retfærdighed for Ofre og Respekt for Voldtægtsofre.

Back to top