Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Politiets Online Patrulje fyldte 1 år den 1. april 2023. I det første år har patruljen modtaget tusindvis af henvendelser via online kanaler med tips og forespørgsler omkring sikker adfærd på nettet mv. Patruljen har desuden efterforsket eller bistået politikredsene i en lang række sager. Justitsminister Peter Hummelgaard (S) glæder sig over resultaterne og politiets tilstedeværelse på sociale medier.

Antallet af verserende straffesager ved domstolene er steget markant, ligesom sagsbehandlingstiden er stigende. Regeringen har nedsat et udvalg, der skal komme med konkrete forslag til, hvordan vi kan smidiggøre sagsbehandlingen ved domstolene. Nu afsætter regeringen frem mod en ny flerårsaftale ekstraordinært yderligere 32 millioner kr. til bekæmpelse af sagsbunkerne ved domstolene i 2023.

Justitsministeren fremsætter i dag et lovforslag, der fra den 1. juli 2023 giver kommunerne mulighed for som led i en forsøgsordning at anvende tryghedsvagter. Tryghedsvagterne kan supplere politiets arbejde med at opretholde ro og orden i det offentlige rum.

Justitsminister Peter Hummelgaard (S) er i dag i London for at deltage i en international justitsministerkonference om støtte til Den Internationale Straffedomstol (ICC) og kampen mod straffrihed for internationale forbrydelser begået i Ukraine. Fra dansk side agter regeringen at tilbyde ICC at sende et hold af kriminalteknikere, der kan støtte arbejdet med at efterforske krigsforbrydelser. Konferencen er arrangeret af Storbritannien og Nederlandene, og der deltager repræsentanter fra 40 lande.

Back to top