Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Personer, som har været udsat for f.eks. vold eller voldtægt, kan få erstatning og godtgørelse fra staten. Men mange må i dag vente alt for længe på at få deres penge, fordi sagsbehandlingstiderne i Erstatningsnævnet længe har været meget utilfredsstillende. Med et nyt lovforslag vil justitsminister Søren Pape Poulsen nu sikre, at ofre for forbrydelser hurtigere kan få deres erstatning.

Fremover skal der uddannes fængselsbetjente i Vestdanmark. Det sker, efter regeringen sammen med Dansk Folkeparti har valgt at omdanne dele af det tidligere åbne fængsel Møgelkær til en ny uddannelsesinstitution for fængselsbetjente.

Det fremgår af debatten i flere medier, at Straffelovrådet, der vejleder Justitsministeriet i strafferetlige spørgsmål, skulle være nedlagt. Det er faktuelt forkert.

Justitsminister Søren Pape Poulsen fremsætter onsdag et lovforslag i Folketinget, der indfører en selvstændig bestemmelse i straffeloven, som ligestiller psykisk og fysisk vold. Med lovforslaget lægges der op til en strafferamme på op til tre års fængsel for psykisk vold, og det skal være med til at understrege de alvorlige skadevirkninger, psykisk vold kan have.

Back to top