Pressemeddelelser | Justitsministeriet

Justitsminister Søren Pape Poulsen nedsætter i dag officielt et ekspertpanel, der skal se nærmere på behandlingen af sager om voldtægt med fokus på, at ofre for voldtægt behandles bedst muligt. Samtidig er ministeren i gang med at indhente erfaringer om andre landes regler om voldtægt med henblik på at skærpe lovgivningen om voldtægt.

Justitsminister Søren Pape Poulsen fremsætter i dag et lovforslag, som bl.a. giver politiet mulighed for at indføre skærpede strafzoner, hvis et område oplever et ekstraordinært kriminalitetsbillede. En skærpet strafzone vil betyde, at straffen for visse former for utryghedsskabende kriminalitet begået inden for zonen vil blive fordoblet.

Justitsministeren har i dag meddelt Folketinget, at kommissionsundersøgelsen af udbytteskatteområdet kan udvides til at omfatte perioden efter den 1. juni 2015.

Justitsministeriet sender i dag et lovforslag i høring, som styrker trygheden for offentligt ansatte. Lovforslaget er en udmøntning af en politisk aftale fra maj i år, hvor regeringen sammen med en lang række partier blev enige om at hæve straffen med en tredjedel for chikane, trusler og hærværk mod personer i offentlig tjeneste eller hverv, herunder lokalpolitikere.

Justitsminister Søren Pape Poulsen udtaler:

 

"Det er med stor sorg, at jeg i dag har modtaget den tragiske besked om, at en politibetjent er afgået ved døden.

Mine tanker og dybeste medfølelse går til hans pårørende."

 

Læs mere Rigspolitiets hjemmeside her.

Regeringen vil ruste Danmark bedre til at modstå fjendtlige udenlandske forsøg på at påvirke vores demokrati og samfund. Afdækning af påvirkningsforsøg, et stærkt beredskab samt tættere dialog med bl.a. medierne og Folketingets partier om håndteringen af truslen fra påvirkningskampagner. Det er nogle af elementerne i regeringens nye handlingsplan.

Justitsministeren, Divisionsforeningen, Dansk Boldspil-Union, Danske Fodbold Fanklubber og Rigspolitiet præsenterer i dag et nyt fælles udspil, der skal sikre en tryg oplevelse, når man går til fodbold. Aktørerne foreslår at stramme karantænereglerne betydeligt, indføre krav om særskilte beredskabsplaner ved højrisikokampe og etablere et nyt dialogforum mellem de fem aktører.

Flagning den 28. og 29. august i anledning af Frankrigs præsident Hans Excellence Emmanuel Macron og fru Macrons statsbesøg i Danmark.

Back to top