Aftale om yderligere genåbning pr. 21. april 2021 på plads | Justitsministeriet

Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet enige om yderligere genåbning som led i den gradvise genåbning af Danmark. Partierne er bl.a. enige om en lempelse af forsamlingsforbuddet, og at flere børn og unge skal tilbage i skolerne, ligesom partierne har besluttet at fremrykke genåbningen af indendørsservering og afvikling af fodboldkampe i bl.a. 3F Superligaen. Aftalen om yderligere genåbning kommer som opfølgning på Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark af 22. marts 2021. Den nye aftale udmønter dels den allerede aftalte genåbning pr. 21. april af udendørsservering, museer, kunsthaller, biblioteker og de store indkøbscentre mv. samt mulighed for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år, dels en yderligere genåbning for så vidt angår børn og unge og en fremrykning af en række elementer fra de senere faser. Læs, hvad partierne er blevet enige om, her. Læs om genåbningen i pjecen fra den 21. april her. Justitsminister Nick Hækkerup: ”Danmark står et godt sted, hvor der er plads til, at vi åbner mere. Det er både ansvarligt og meget positivt, men det kræver, at vi holder fast i de gode vaner, holder fast i at lade os teste og holder fast i at bruge coronapas for at få adgang til nogle af de ting, vi gerne vil. Det er afgørende for regeringen, at vi fastholder en ansvarlig balance, så vi får en så normal hverdag som muligt uden at miste kontrollen med epidemien. Jeg er glad for, at et meget bredt flertal i Folketinget har taget ansvar for det i dag.”   Sundhedsminister Magnus Heunicke: “Vi står lige nu et rigtig godt sted i epidemien i Danmark. Smittetallene og antallet af indlæggelser er stabile. Det er der flere årsager til. Vi har udbygget en enorm testkapacitet til at understøtte genåbningen, så vi nøje kan overvåge smitten og effektivt stoppe smittekæderne, når smitten bryder frem lokalt. Og så har vi effektivt færdigvaccineret næsten en halv mio. borgere. Derfor kan vi både fortsætte med den plan, som vi allerede har indgået med aftalepartierne om genåbning af Danmark og fremrykke dele af genåbningen. Tak til partierne for at være med til at tage det politiske ansvar. Jeg er ikke i tvivl om, at det er godt for vores epidemihåndtering med bred politisk opbakning.”

Regeringen er sammen med Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten, Det Konservative Folkeparti, Liberal Alliance og Alternativet enige om yderligere genåbning som led i den gradvise genåbning af Danmark. Partierne er bl.a. enige om en lempelse af forsamlingsforbuddet, og at flere børn og unge skal tilbage i skolerne, ligesom partierne har besluttet at fremrykke genåbningen af indendørsservering og afvikling af fodboldkampe i bl.a. 3F Superligaen.

Aftalen om yderligere genåbning kommer som opfølgning på Rammeaftale om plan for genåbning af Danmark af 22. marts 2021. Den nye aftale udmønter dels den allerede aftalte genåbning pr. 21. april af udendørsservering, museer, kunsthaller, biblioteker og de store indkøbscentre mv. samt mulighed for indendørs idræt i organiseret regi for børn og unge under 18 år, dels en yderligere genåbning for så vidt angår børn og unge og en fremrykning af en række elementer fra de senere faser.

Læs, hvad partierne er blevet enige om, her.

Læs om genåbningen i pjecen fra den 21. april her.

Justitsminister Nick Hækkerup:

”Danmark står et godt sted, hvor der er plads til, at vi åbner mere. Det er både ansvarligt og meget positivt, men det kræver, at vi holder fast i de gode vaner, holder fast i at lade os teste og holder fast i at bruge coronapas for at få adgang til nogle af de ting, vi gerne vil. Det er afgørende for regeringen, at vi fastholder en ansvarlig balance, så vi får en så normal hverdag som muligt uden at miste kontrollen med epidemien. Jeg er glad for, at et meget bredt flertal i Folketinget har taget ansvar for det i dag.”

 

Sundhedsminister Magnus Heunicke:

“Vi står lige nu et rigtig godt sted i epidemien i Danmark. Smittetallene og antallet af indlæggelser er stabile. Det er der flere årsager til. Vi har udbygget en enorm testkapacitet til at understøtte genåbningen, så vi nøje kan overvåge smitten og effektivt stoppe smittekæderne, når smitten bryder frem lokalt. Og så har vi effektivt færdigvaccineret næsten en halv mio. borgere. Derfor kan vi både fortsætte med den plan, som vi allerede har indgået med aftalepartierne om genåbning af Danmark og fremrykke dele af genåbningen. Tak til partierne for at være med til at tage det politiske ansvar. Jeg er ikke i tvivl om, at det er godt for vores epidemihåndtering med bred politisk opbakning.”

Pressekontakt

For yderligere spørgsmål, kontakt pressevagten.
Back to top