Jens Henrik Højbjerg stopper som rigspolitichef | Justitsministeriet

Jens Henrik Højbjerg stopper efter 11 år som rigspolitichef ved udgangen af februar 2020 med henblik på i løbet af sommeren 2020 at tiltræde en stilling som politirådgiver ved den danske FN-mission i New York.

Justitsminister Nick Hækkerup udtaler:

”Jeg vil gerne sige en meget stor og helhjertet tak til Jens Henrik Højbjerg, der som rigspolitichef igennem snart 11 år har ydet en uvurderlig indsats for dansk politi. Det har været krævende år med et meget stort pres på vores politibetjente og en tid, der har været præget af et nyt kriminalitetsbillede med bandekonflikter, alvorlig terrortrussel, cyber-kriminalitet og stigende økonomisk kriminalitet. Jens Henrik Højbjerg har været helt afgørende for en gennemgribende fornyelse af dansk politi, som har været med til at sikre, at vores politi kan levere tryghed til os alle. Jeg ønsker ham held og lykke med den nye stilling som politirådgiver ved den danske FN-mission i New York.”

 

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg udtaler:

”Det har været et enormt privilegium at stå i spidsen for dansk politi i så lang en periode. Jeg vil gerne sige en kæmpe stor tak til alle medarbejdere, som hver dag med engagement og mod løser de mange forskellige og uforudsigelige opgaver. Det har været en daglig glæde. Det har været en ære. Det kommer jeg til at savne.”

 

Baggrund:

Rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg er født den 22. juli 1955 og cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1982. 

Han har været rigspolitichef under otte justitsministre og er – med undtagelse af Islands rigspolitichef – i nyere tid den længst siddende rigspolitichef i Europa.

Som rigspolitichef har Jens Henrik Højberg stået i spidsen for dels at implementere politireformen, dels den politimæssige håndtering af nogle af de mere markante hændelser i nyere danmarks- og politihistorie – bl.a. indsatsen mod rocker og bandekriminalitet, terror og migrantkrise. Samtidig har han gennemført en række organisatoriske ændringer for at forny og udvikle dansk politi.

Karriere

2009 –            Rigspolitichef

2006 – 2008   Politidirektør, Nordjyllands Politi

2003 – 2006   Vicedirektør, Europol, Haag

1996 – 2003   Politimester, Rigspolitiet, Politiafdelingen

1994              Nato Defence College, Rom

1992 – 1996   Vicepolitimester, Rigspolitiet, Udlændingeafdelingen

1988 – 1992   Vicepolitimester, Grønlands Politi

1987 – 1988   Politifuldmægtig, Rigspolitiet

1986 – 1987   Politifuldmægtig, Københavns Politi

1984 – 1986   Advokatfuldmægtig/advokat, Advokatfirmaet Erik Lose, Viborg

1982 – 1984   Politifuldmægtig, Grønlands Politi

Pressekontakt

For yderligere spørgsmål, kontakt pressevagten.
Back to top