Nej til åbenlys narkotikahandel i Pusher Street | Justitsministeriet

Indlæg bragt i KøbenhavnLIV & AmagerLIV den 4. oktober 2023 af Peter Hummelgaard (S)

Pusher Street på Christiania har i årevis været kendt for sin åbenlyse narkotikahandel. Handelen orkestreres af kyniske rocker- og bandemedlemmer, der i kampen om markeder og territorier tyer til rå og hensynsløs vold.

Det skal vi ikke finde os i. Hverken på Christiania eller noget andet sted i Danmark. Derfor vil regeringen lukke Pusher Street, som vi kender den i dag.

Den udmelding har skabt bekymring hos københavnere i andre dele af byen. For vil handlen så rykke til f.eks. Amager, Indre By eller Christianshavn?

Den bekymring forstår jeg godt. Derfor er det også en del af arbejdet med at sikre en lukning af Pusher Street, at politiet er klar til at rykke der hen, hvor hashhandlen måtte blusse op i stedet. Rykker narkotikakriminaliteten ud af Christiania, er politiet derfor klar til at forfølge det andre steder, hvilket politiet i øvrigt også gør i dag.

Derudover er det også vigtigt for mig at understrege, at det ikke ”bare” handler om at lukke ned for hash-handlen. Pusher Street er i dag blevet en lomme for vold og kriminalitet. Vi skal som samfund ikke acceptere, at et lille område i København helt åbenlyst faciliterer rå og organiseret narkotikakriminalitet. Det skal vi sætte ind overfor. Det gør vi i Pusher Street, og det vil regeringen også gøre mere grundlæggende med den bandepakke, som vi præsenterede den 12. september.

Jeg er ikke så naiv, at jeg tror, at vi gør op med salget af narkotika generelt, hvis vi får lukket Pusher Street, som vi kender den i dag. Derfor bekæmper politiet selvfølgelig den organiserede kriminalitet, uanset hvor i landet den befinder sig.

Back to top