Narkotika. Der findes ingen ansvarlig brug af kokain, Alex Vanopslagh | Justitsministeriet

Indlæg bragt i Århus Stiftstidende, Avisen Danmark, Helsingør Dagblad og Fyns Amts Avis den 23. oktober 2023 af Peter Hummelgaard (S)

Liberal Alliances formand Alex Vanopslagh er en af de politikere i Danmark, som har den største fanskare blandt unge danskere. Med næsten 40.000 følgere på ungdomsmediet TikTok og over dobbelt så mange på Instagram har han adgang til tusindvis af unge følgere.

Derfor finder jeg det dybt uansvarligt, at partiformanden har udtalt, at vi på sigt bør legalisere hård narkotika som for eksempel kokain.

For som han siger i en podcast, hvor han optræder sammen med komikeren Casper Christensen: ” Lad os sige, du er en voksen mand, du har styr på dit liv og tre gange om året til en eller anden fest, vil du gerne tage noget kokain. Det mener jeg burde være lovligt.” Jeg mener, det er er et helt forkert signal at sende til unge.

Et signal om, at det er ok at fylde sin krop med farlige stoffer, så længe det gøres på en ansvarlig og voksen måde.

Der findes ingen ansvarlig brug af kokain. Kokain er stærkt vanedannende stof, som ødelægger menneskers liv, hvis de bliver afhængige.

Hertil kommer, at handel med kokain er en dybt integreret del af bandernes og rockernes kriminelle forretning.

En forretning, der blandt andet virker ved vold, drab og lignende i de forskellige led fra produktionen hos organiserede kriminelle i blandt andet Latinamerika til kriminelle netværk og grupper i Europa.

Den handel skal vi ikke støtte.

Den skal vi bekæmpe.

Derfor har regeringen fremlagt konkrete initiativer, der skal hjælpe politiet i kampen mod den organiserede narkotikakriminalitet.

Vi vil give politiet mulighed for at udpege skærpede strafzoner målrettet åbenlys og systematisk handel med ulovlige stoffer, og vi vil sikre, at politiet får de bedste forudsætninger for at fjerne dem, der deltager i narkotikahandel, fra gaden, ved at skærpe straffen for overtrædelse af et zoneforbud.

Jeg mener ikke, Alex Vanopslagh er sin opgave voksen, når han som partiformand går offentligt ud og bagatelliserer brug af hårde stoffer. Vi taler om formanden for det største parti i den borgerlige opposition.

Selvfølgelig skal vi ikke sælge kokain på vores apoteker.

Og selvfølgelig skal vi ikke hverken legalisere eller afkriminalisere det. Tværtimod skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at skærme vores unge mennesker fra det.

Tværtimod skal vi gøre alt, hvad vi kan, for at skærme vores unge mennesker fra det.

Back to top