Nordiske justitsministre drøfter indsatsen mod bandekriminalitet | Justitsministeriet

Justitsminister Peter Hummelgaard er i dag i Island til Nordisk Justitsministermøde for blandt andet at drøfte indsatsen mod bandekriminalitet.

Regeringen præsenterede i sidste uge en ny bandepakke, og i dag er justitsminister Peter Hummelgaard i Island for at mødes med de nordiske justitsministre for at udveksle erfaringer og drøfte indsatsen mod bl.a. bandekriminalitet.

Justitsminister Peter Hummelgaard siger:
”Banderne er en pestilens for det danske samfund. Det kan enhver, der i de seneste uger har set de blå blink lyse op i København, bekræfte. Derfor præsenterede regeringen i sidste uge et udspil til en ny bandepakke, hvor vi sætter bredt ind mod banderne. Jeg ser frem til at drøfte den danske bandeindsats med mine nordiske ministerkolleger, fordi jeg mener, at vi i Danmark har taget nogle meget væsentlige skridt over den seneste årrække mod den organiserede bandekriminalitet.”

Til dette års Nordiske Justitsministermøde vil der være fire overordnede temaer: Ungdomskriminalitet, organiseret kriminalitet, genetisk slægtsforskning og vold i nære relationer.

Pressekontakt

Presse- og kommunikationsrådgiver
Mobil: 21 12 28 47
Back to top