Næsten 1.000 køretøjer beslaglagt efter et år med stramninger mod vanvidskørsel | Justitsministeriet

For præcist et år siden fik politiet mulighed for at beslaglægge og bortauktionere køretøjer, som blev brugt til vanvidskørsel. Et år efter at reglerne trådte i kraft, viser nye tal fra Rigspolitiet, at 996 biler er blevet beslaglagt.

I marts 2021 trådte en række nye regler i kraft, der udmøntede aftalen mod vanvidsbilisme, som et bredt flertal i Folketinget indgik i december 2020.

Med aftalen blev det bl.a. besluttet, at politiet skal beslaglægge vanvidsbilisters køretøjer på stedet, hvor vanvidskørslen har fundet sted, og uanset ejerforhold. Når køretøjet efterfølgende er endelig konfiskeret, har politiet mulighed for at bortauktionere køretøjerne.

Efter første år med de nye regler, kan justitsminister Nick Hækkerup konstatere, at reglerne i den grad har haft sin berettigelse.

Nye tal fra Rigspolitiet viser, at der i perioden 1. april 2021 til 20. marts 2022 i alt er beslaglagt 996 køretøjer med henblik på konfiskation.

Justitsminister Nick Hækkerup:

”Hele hensigten med reglerne har været at få sat en stopper for vanvidskørsel. Efter et år med de nye regler kan jeg konstatere, at reglerne ikke blot har været nødvendige, men også effektive. Hele 996 køretøjer er beslaglagt. Det er naturligvis bekymrende, at det har været nødvendigt at beslaglægge så mange biler, men jeg håber, at det store antal beslaglagte køretøjer kan være med til at skabe en adfærdsændring, så vi ser færre forfærdelige episoder, hvor vanvittige personer slår folk ihjel med deres sindssyge kørsel.”

Pressekontakt

For yderligere spørgsmål, kontakt pressevagten.
Back to top