Fra i dag bliver straffen for at affyre fyrværkeri mod personer hårdere | Justitsministeriet

Et bredt flertal i Folketinget vedtog den 3. december 2020 justitsministerens lovforslag om at skærpe straffen med en tredjedel for bl.a. at affyre fyrværkeri mod politi, brandvæsen og folk på gaden. Strafskærpelsen træder i kraft i dag. I december 2019 var vi vidne til utallige episoder, hvor fyrværkeri blev brugt til at beskyde politiet, beredskabsfolk og tilfældige folk på gaden, hvilket udsatte både politi og brandvæsen samt helt almindelige borgere for fare. Derfor fremlagde justitsminister Nick Hækkerup i efteråret et lovforslag, der skulle skærpe straffen for denne form for kriminalitet med en tredjedel. Med bred opbakning fra Folketinget blev lovforslaget vedtaget den 3. december, og de nye regler træder i kraft i dag. Med lovforslaget følger også en ny selvstændig bestemmelse i straffeloven (§ 119 b) om angreb med genstande (herunder sten og fyrværkeri) på personer i offentlig tjeneste eller hverv, for at understrege alvoren ved denne form for forbrydelse. Samtidigt vil politiet nu øge og intensivere tilstedeværelsen og den forebyggende indsats op til nytår, hvilket skal sikre, at der sættes tidligt ind i de særligt berørte områder, herunder med information om den nye strafskærpelse.   Justitsminister Nick Hækkerup: ”Sidste december var vi vidner til, at afstumpede tåber i et ubegribeligt stort omfang valgte at affyre fyrværkeri mod tilfældige borgere og mod beredskabsfolk og politi, der blot passede deres arbejde. Det er komplet meningsløst og potentielt livsfarligt, og derfor kommer hammeren i år til at falde ekstra hårdt for denne form for kriminalitet. Det er mit håb, at strafskærpelsen sammen med en øget indsats fra politiet vil medvirke til, at folk tænker sig om, så vi kommer til at opleve langt færre tilfælde i år”.   Læs mere om politiets indsats her.

Et bredt flertal i Folketinget vedtog den 3. december 2020 justitsministerens lovforslag om at skærpe straffen med en tredjedel for bl.a. at affyre fyrværkeri mod politi, brandvæsen og folk på gaden. Strafskærpelsen træder i kraft i dag.

I december 2019 var vi vidne til utallige episoder, hvor fyrværkeri blev brugt til at beskyde politiet, beredskabsfolk og tilfældige folk på gaden, hvilket udsatte både politi og brandvæsen samt helt almindelige borgere for fare.

Derfor fremlagde justitsminister Nick Hækkerup i efteråret et lovforslag, der skulle skærpe straffen for denne form for kriminalitet med en tredjedel. Med bred opbakning fra Folketinget blev lovforslaget vedtaget den 3. december, og de nye regler træder i kraft i dag. Med lovforslaget følger også en ny selvstændig bestemmelse i straffeloven (§ 119 b) om angreb med genstande (herunder sten og fyrværkeri) på personer i offentlig tjeneste eller hverv, for at understrege alvoren ved denne form for forbrydelse.

Samtidigt vil politiet nu øge og intensivere tilstedeværelsen og den forebyggende indsats op til nytår, hvilket skal sikre, at der sættes tidligt ind i de særligt berørte områder, herunder med information om den nye strafskærpelse.

 

Justitsminister Nick Hækkerup:

”Sidste december var vi vidner til, at afstumpede tåber i et ubegribeligt stort omfang valgte at affyre fyrværkeri mod tilfældige borgere og mod beredskabsfolk og politi, der blot passede deres arbejde. Det er komplet meningsløst og potentielt livsfarligt, og derfor kommer hammeren i år til at falde ekstra hårdt for denne form for kriminalitet. Det er mit håb, at strafskærpelsen sammen med en øget indsats fra politiet vil medvirke til, at folk tænker sig om, så vi kommer til at opleve langt færre tilfælde i år”.

 

Læs mere om politiets indsats her.

Pressekontakt

For yderligere spørgsmål, kontakt pressevagten.
Back to top