Enigt folketing strammer lov om fremmedkrigere | Justitsministeriet

Regeringens forslag om en ny strafbestemmelse om personer, der tilslutter sig eller opfordrer til at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke, blev i dag vedtaget med opbakning fra alle partier i Folketinget.

Fremmedkrigere risikerer fremover fængsel i op til livstid for at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke i f.eks. Syrien eller Irak. Det besluttede et enigt Folketing, som stemte for regeringens lovforslag i dag.

Med lovforslaget bliver det nu landsforræderi at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke i f.eks. Syrien eller Irak. Samtidig kan hvervning til eller opfordring til at tilslutte sig en fjendtlig væbnet styrke udløse op til 16 års fængsel.

Justitsminister Søren Pind udtaler:

”Det skal have alvorlige konsekvenser for personer, der bor her i landet, hvis de vender ryggen til Danmark og går i kamp under ekstremisternes flag eller opfordrer andre til at gøre det. Vi skal ikke acceptere, at militante ekstremister rekrutterer fremmedkrigere i Danmark. Derfor er jeg glad for, at vi har opbakning fra hele Folketinget til at bekæmpe dette onde.”

Loven om tilslutning til fjendtlig væbnet styrke forventes at træde i kraft den 31. december 2015.

Læs lovforslaget her.

Pressekontakt

For yderligere spørgsmål, kontakt pressevagten.
Back to top