Pressemeddelelser | Justitsministeriet

I sommeren 2014 oplevede Danmark en meget pludselig stigning i antallet af asylansøgere fra Eritrea. På grundlag af behandlingen af de konkrete ansøgninger om asyl og de tilgængelige oplysninger om Eritrea, der ikke var fuldt opdaterede, fandt Udlændingestyrelsen, at det var nødvendigt at tilvejebringe yderligere baggrundsoplysninger om Eritrea.

Justitsministeren foreslår at hæve aldersgrænsen for obligatorisk fornyelse af kørekort og indlevering af lægeattest fra 70 til 75 år. Det er et udtryk for en god balance mellem færdselssikkerheden og de ældres livskvalitet, når man kan bevare kørekortet i en længere periode uden at skulle besøge lægen og betale for en lægeattest.

Da Mette Frederiksen tiltrådte som justitsminister den 10. oktober 2014, ansatte Justitsministeriet samtidig Martin Rossen som særlig rådgiver.

Sammenlignet med 22 andre europæiske lande ligger Danmark i top, når det gælder befolkningens tillid til domstolene og politiet. Kun overgået af islændingene er danskerne de tryggeste ved at færdes alene efter mørkets frembrud. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor.

Kommissionen til undersøgelse af sagen om behandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag har i dag afgivet beretning til justitsministeren.

Back to top