Pressemeddelelser 2018

 • Enigt Folketing sikrer tryggere forhold for vidner

  Fra den 1. juli 2018 kan vidner se frem til styrkede og mere trygge forhold, når de skal afgive forklaring i forbindelse med en retssag. Det sker, efter et enigt Folketing i dag har vedtaget en række af initiativerne fra justitsministerens vidnepakke.
 • Bedre beskyttelse når privatlivet krænkes i medierne

  Historier og beskyldninger kan med internettet i dag spredes hurtigt og bredt, og det skal ikke kunne betale sig for medierne at krænke nogens ære eller privatlivets fred. Det er baggrunden for, at regeringen ønsker en markant forhøjelse af bødeniveauet for at krænke andres privatliv i pressen...
 • PET’s historiske arkivmateriale skal hurtigt overføres til Rigsarkivet

  Justitsministeriet har i dag oversendt en orientering fra PET til Folketingets Retsudvalg om regler og praksis for håndtering af det materiale, som skal bevares for eftertiden. Justitsministeren vil nu bede PET sikre, at PET’s resterende fysiske arkivmateriale bliver overført hurtigst muligt til...
 • Ny rigsadvokat

  Regeringen har i dag besluttet at indstille til Hendes Majestæt Dronningen, at statsadvokat i Viborg Jan Reckendorff udnævnes til rigsadvokat med virkning fra den 1. juni 2018.
 • Danmark sikrer reform af menneskerettigheder

  Med justitsminister Søren Pape Poulsen for bordenden har Danmark forhandlet en stor aftale på plads om nye reformer af det europæiske menneskerettighedssystem.

Pages