Rapport om flow i rocker – bandemiljøet

Der er generelt en stor gennemstrømning af medlemmer i de danske rocker – og bandemiljøer, viser ny rapport. Samtidig er det et mindretal af medlemmerne, der i længere perioder er en del af miljøerne. Dermed fortsætter tendensen fra tidligere undersøgelser på området.

Der er sjældent tale om et langvarigt medlemskab for dem, der bliver en del af de danske rocker – og bandemiljøer. Det viser en ny rapport fra Justitsministeriets Forskningskontor. Her har man på samme måde som tidligere år undersøgt gennemstrømningen af personerne i de to miljøer. Undersøgelsen viser, ligesom tidligere undersøgelser, at det er meget få personer, som er en del af en rocker – eller bandegruppering i længere perioder. 

I den nye rapport har man blandt andet kigget på, hvor mange af de personer, der var registreret som rocker – eller bandemedlem i 2009, som stadig var det ved udgangen af 2016.

I alt 65 procent af dem, der var registreret i 2009, var ikke længere registreret i 2016. Samtidig var det blot syv procent, der havde været registreret i hele perioden.

De personer, der har forladt rocker- og bandemiljøerne i 2016, har i gennemsnit været medlem i knap tre år, hvilket er lidt kortere tid end det var tilfældet for dem, der forlod en rocker- eller bandegruppering i 2015.

Rapporten viser også, at langt de fleste af dem, der er ophørt med at være rocker eller bandemedlem, har forladt miljøerne permanent. 

Blot ni procent af de personer, der på et tidspunkt er ophørt med at være registreret som rocker eller bandemedlem, er senere blevet registeret igen. 

Læs hele rapporten her

 

Kontakt:

Presserådgiver Anne Katrine Restrup 20603352  / [email protected]

Forskningschef Anne-Julie Boesen Pedersen 72268440 / [email protected]