Lovforslag vil smidiggøre visumprocedurerne til gavn for erhverv og turisme

Det skal være lettere for forretningsrejsende, søfolk og turister at besøge Danmark. Derfor sender justitsministeren i dag et lovforslag om ændring af visumreglerne i høring.

Med et nyt lovforslag vil visumsystemet blive mere smidigt, mindre bureaukratisk og mere kompatibelt med de øvrige Schengen-lande. Det skal fremover gøre det lettere for Danmark at tiltrække turister og kvalificeret arbejdskraft.

”Vi ønsker, at Danmark fortsat kan tiltrække handel, investeringer og turisme fra udlandet. Derfor har vi iværksat en række initiativer for at gøre vores visumsystem mere smidigt. Når man gerne vil besøge Danmark som turist eller forretningsrejsende, vil man fremover opleve forbedringer i visumprocessen. Ændringerne betyder ikke, at kravene for at få visum til Danmark ændres. Men processen bliver enklere og smidigere for ansøgerne,” udtaler justitsminister Morten Bødskov.

Lovforslaget indebærer blandt andet, at Danmarks ambassader fremover får afslagskompetence i visumsager. Det vil forkorte sagsbehandlingstiden og forbedre Danmarks muligheder for at indgå repræsentationsaftaler med Schengen-lande, som har ambassader i lande, hvor Danmark ikke selv er repræsenteret. I praksis betyder det, at man vil kunne søge om visum til Danmark flere steder i verden.

Lovforslaget bygger på anbefalinger fra den tværministerielle arbejdsgruppe, der i juni måned offentliggjorde sin rapport om revision af visumreglerne.

Kontakt

Journalister kan kontakte kommunikationsmedarbejder Anne Rosa Simonsen, [email protected], tlf. 4016 9917, for yderligere oplysninger.