Ny kampagne opfordrer til handling mod hadforbrydelser

Par i solnedgang

Justitsminister Morten Bødskov har besluttet at støtte kampagnen ”Stop hadforbrydelser” med 250.000 kr. Kampagnen har som overordnet formål at reducere antallet af hadforbrydelser og få flere ofre og vidner til at anmelde hadforbrydelser.

Kampagnen retter sig mod personer i aldersgruppen 15-30 år, som er i risiko for at blive udsat for en hadforbrydelse på grund af deres etniske baggrund, tro eller seksuelle orientering, de unges pårørende og venner og den brede befolkning.

Regeringen tager afstand fra enhver form for hadforbrydelser

Kampagnen består dels af en outdoorkampagne, der skal skabe opmærksomhed om problemet og opfordre til konkret handling i forhold til anmeldelser, dels en oplysnings- og kampagnebus, som skal gøre det muligt at komme ud blandt de unge og komme i dialog med både ofre og gerningsmænd.

Justitsminister Morten Bødskov udtaler:

”Regeringen tager afstand fra enhver form for hadforbrydelser. Det er ganske enkelt modbydeligt og en trussel mod de allermest fundamentale principper i vores samfund, når nogen udsættes for kriminalitet på grund af deres etniske baggrund, tro, seksuelle orientering eller lignende. Alligevel hører vi om alt for mange tilfælde af hadforbrydelser. Som det seneste eksempel kan nævnes medieomtalen af angreb på jøder i København. Sådanne eksempler understreger, at det er vigtigt, at vi som samfund har fuld fokus på at bekæmpe hadforbrydelser. Jeg er derfor glad for at kunne støtte kampagnen 'Stop hadforbrydelser'."

De 250.000 kroner, som tildeles ”Stop hadforbrydelser” med henblik på delvis dækning af outdoorkampagnen, er hentet fra Justitsministeriets særlige kriminalpræventive pulje, der har til formål at støtte lokale initiativer mod kriminalitet.

Styregruppen bag kampagnen består af Københavns Politi, Institut for Menneskerettigheder og Københavns Kommune.
 

Yderligere oplysninger:

Journalister kan kontakte kommunikationschef Emil Melchior, telefon 4037 6737, [email protected]