Styrket indsats mod grænseoverskridende kriminalitet

Regeringen, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er enige om at styrke grænsekontrollen med en permanent og synlig toldkontrol ved alle danske grænseovergange inden for rammerne af Schengen-aftalen. Justitsminister Lars Barfoed er meget tilfreds med aftalen, som skal styrke indsatsen mod grænseoverskridende kriminalitet for at øge trygheden i samfundet.

Justitsminister Lars Barfoed er meget tilfreds med dagens aftale om en kraftig oprustning og en synlig toldkontrol ved alle danske grænseovergange, fordi det vil begrænse den grænseoverskridende kriminalitet.

Justitsminister Lars Barfoed udtaler:

”Med permanent toldkontrol og en styrket politiindsats ved de danske grænseovergange styrker vi kampen mod den grænseoverskridende kriminalitet. Danmark skal være et trygt land, og vi vil gøre alt for at bekæmpe den stigende kriminalitet fra udlandet. Dagens aftale om en permanent toldkontrol ved grænsen vil bidrage til at fange flere forbrydere og mindske kriminaliteten i Danmark. Samtidig har vi sikret, at grænsekontrollen sker i respekt for Schengen-reglerne og i øvrigt ikke hindrer den frie overgang over grænserne for borgere og virksomheder.

Kriminalitet skaber utryghed og er udtryk for manglende respekt for andre mennesker. Her hører den grænseoverskridende kriminalitet ofte blandt den allerhårdeste. Det gælder menneskesmugling, narkokriminalitet, smugling af våben og sprængstoffer og udførsel af udbytte fra indbrud. Nu øger vi kampen mod den grænseoverskridende kriminalitet, så almindelige lovlydige borgere i Danmark får en tryggere hverdag”. 

Den styrkede toldkontrol ved grænsen ventes også at give gevinster i form af bedre kontrol af socialt bedrageri, vignetkontrol af lastbiler, ulovlig anvendelse af udenlandsk indregistrerede biler i Danmark og en række andre ulovligheder ved den danske grænse.

Du kan downloade aftalen her.

Journalister kan kontakte presserådgiver Emil Melchior på 4037 6737.