Massiv bandeindsats giver resultater

Justitsminister Brian Mikkelsen besøgte i dag Nørrebro. Her mødtes han med formanden for beboerforeningen i Mjølnerparken, Muhammed Aslam, og besøgte Nørrebro lokalpoliti.

”Politiet er fortsat massivt til stede på Nørrebro. Bandemedlemmerne stresses på alle fronter, og der efterforskes målrettet mod ledende personer i miljøet. Jeg kan da også konstatere, at politiets indsats giver håndgribelige resultater i form af beslaglæggelser, sigtelser og varetægtsfængslinger. 

Vi vil – og skal - ikke acceptere bandeopgør i Danmark. De kriminelle skal mærke konsekvenserne af deres handlinger, og borgerne skal ikke være utrygge ved at færdes på gader og stræder.”

På Nørrebro Lokalpolitistation blev ministeren desuden orienteret om, at politiet vil igangsætte et initiativ med videoovervågning på Nørrebro Station. Justitsministeren siger i den forbindelse:

”Jeg er utrolig glad for det nye initiativ med videoovervågning. Jeg er sikker på, at det vil bidrage til at skabe yderligere tryghed blandt borgerne på Nørrebro.”

Den intensive indsats mod de kriminelle bander, som politiet efter aftale med justitsministeren har iværksat, har indtil videre givet følgende resultater i København, Århus og Odense: 

  • Varetægtsfængslet over 40 personer med tilknytning til rocker- og bandemiljøet
  • Rejst over 150 sigtelser for overtrædelse af våbenloven
  • Beslaglagt mere end 200 ulovlige skydevåben
  • Alene i København gennemført 70 ransagninger i bande- og rockermiljøet
  • Foretaget over 5.000 visitationer
  • Etableret visitationszoner med henblik på omfattende visitationer af personer og biler.

Yderligere oplysninger:

Martin Østergaard-Nielsen, pressechef, telefon: 2469 6435