Fuld fart på køreprøver

Debatindlæg af justitsminister Søren Pape Poulsen bragt i Dagbladet den 6. juni 2017.

 

Ventetiderne på køreprøver har i alt for lang tid kørt i den forkerte retning. Derfor skifter vi spor og sætter ind med flere hestekræfter på området.

Et kørekort er for mange unge symbolet på en efterstræbt frihed, og for nogen kan det endda åbne op for jobmuligheder. Vi har gennem længere tid oplevet alt for lange ventetider for at komme til køreprøve, og problemet er siden årsskiftet intensiveret. For køreskoleelever er det et vigtigt øjeblik, når de mange køretimer i skolevognen skal veksles til et kørekort, og ventetiderne er på nuværende tidspunkt uacceptabelt lange. Derfor skifter vi gear og sætter ind med flere konkrete tiltag. 

Rigspolitiet og landets politikredse har udarbejdet en plan, der skal nedbringe ventetiderne på køreprøver markant. Med planen tilføres der betydelig flere ressourcer til området, så politiet har det nødvendige mandskab til at nedbringe ventetiderne. Det overvejes også i planen, hvordan området kan styrkes på længere sigt, bl.a. ved at nedbringe antallet af elever, der dumper deres køreprøve. Initiativerne vil komme de mange borgere til gode, som i dag venter alt for længe på at komme til køreprøve. En særlig task force i Rigspolitiet vil også overvåge udviklingen på området, så der hurtigt kan sættes ind med yderligere initiativer, hvis det bliver nødvendigt.

Vi skal for alt i verden undgå, at vi i fremtiden får så lange ventetider på køreprøver. Det skylder vi vores unge.

 

Læs Rigspolitiets pressemeddelelse her.