Venstre løber fra ansvaret

Debatindlæg af justitsminister Morten Bødskov. Bragt i Jydske Vestkysten den 16. november 2012.

 

Regeringen har indgået en bred aftale om kriminalforsorgen med Enhedslisten, Liberal Alliance og De Konservative. Aftalen sikrer færre gengangere i landets fængsler og dermed færre ofre.

Venstre meldte hurtigt ud, at de ikke ville være med til at løse de massive udfordringer, som kriminalforsorgen står overfor. En prognose viser, at der i 2016 vil mangle op til 460 pladser i fængslerne, hvis vi ikke tager affære nu.

Aftaleparterne er enige om en løsning på problemet med manglende pladser i fængslerne. Venstre og DF tog ikke ansvar. Aftalen styrker sikkerheden i landets fængsler ved at adskille bandeog rockermedlemmer, og den skærper indsatsen over for indsmugling af narko og mobiltelefoner. Venstre og DF ville ikke være med. Aftalen indebærer en styrket indsats for at sende udvisningsdømte hjem til afsoning. Venstre og DF ville heller ikke være med til det.

Sammen med Dansk Folkeparti markerede Venstre tydeligt, at man hellere ville stå og stampe i gulvet end finde konstruktive løsninger.